Podcasts

Minder leren en meer weten? Luister naar de podcasts over het werk in de Therapiestudio

De podcasts zijn beschikbaar via Spotify, Apple, Anchor en vele andere kleinere aanbieders. Je kunt de podcasts ook beluisteren via de links op deze webpagina. En: hou deze pagina in de gaten voor nieuwe afleveringen.

Vind je de podcasts leuk, slim en interessant? Aarzel dan niet je aan te melden als lid: neem je petje af, via de knop hieronder. Als lid krijg je extra content, speciale nieuwsbrieven en last but not least draag je bij aan de natuur: van elke bijdrage worden jaarlijks twee bomen geplant.

Podcast 1-1: Wat is VortexHealing®?

Waar komt de energie van VortexHealing vandaan, en waarom wordt in VortexHealing healing met ‘spiritueel ontwaken’ combineert? Een goede introductie om wat meer te weten te komen over de meest gebruikte werkmethode in de therapiestudio.

Podcast 1-2: VortexHealing op instrumenten, luister zelf.

In zo’n 15 minuten worden opnamen gepresenteerd van een cello, een gitaar en een vleugel. Luister eens of je het verschil hoort, tussen de klanken vóór de healing en de klanken na de healing?

Podcast 1-3: Vier soorten Karma.

De vier soorten Karma worden hier uitgelegd: karma door conditionering, karma op hogere lagen, de transcendentale aanvulling op de conditionering, de karma of events, en tenslotte het voorouderlijk karma.

Podcast 1-4: Ayahuasca.

Wil je weten wat de effecten zijn van Ayahuasca? Het gebruik van Ayahuasca heeft twee grote nadelen. Het verbindt je met een planten-spirit waar je in Nederland wonend geen voordeel en alleen maar nadelen van hebt. En het ontkoppelt je van je emotionele en spirituele lichaam. Dus in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, het remt je groei juist.

Podcast 1-5: Succesvolle meditaties.

De beste meditatie doe je niet, die overkomt je. Toch helpt het te weten wat de ingrediënten zijn van een goede meditatie. Ik bespreek vijf factoren: je aandacht, je ogen, je hart, je ademhaling, en een mantra.

Podcast 1-6: Meditatie met Jin Shin Jitsu.

Hou één voor één je vingers vast, voel jezelf in balans komen. En leer ondertussen je aandacht te laten rusten, en meer bij jezelf te komen. Je combineert in deze podcast meditatie met een oefening in zelf-healing.

Podcast 2-1: Allergie Eliminatie.

Wat zijn precies allergieën, hoe werkt dat? En belangrijker nog: hoe kom je er vanaf? Er zijn twee methoden die ik beide gebruik, die aanvullend werken. De eerste is een beproefde methode genaamd NAET, de tweede is een verbeterde versie daarvan. Die noemen we VAET.

Podcast 2-2: Oneness meditatie

Deze eenvoudige meditatie blijkt heel effectief: Ik ben in de wereld. De wereld is in mij. Daar waar de twee perspectieven samenvallen, daar zit de Oneness. Eenheid. Doe ‘m samen met Patrick, in deze podcast.

Podcast 2-3: Engelen

Engelen bestaan, en ze bieden hoop, inspiratie, begeleiding, veiligheid en vertrouwen. Je kunt je daar op af leren stemmen, zelf of met behulp van een workshop/healingsessie. In deze podcast hoor je wat ins & outs over Engelen.

Podcast 2-4: Ben jij ook zo autistisch vandaag?

Autisme is een aandoening. Maar dan eentje waar misschien wel de meerderheid van de mensen een of meerdere kenmerken van heeft. In deze podcast ga ik in op een aantal van deze kenmerken. Welke heb jij?

Podcast 2-5: Mediteer, alweer! Ditmaal met behulp van je ademhaling

Deze meditatie is aan te raden voor ochtenden, vóórdat je de dag inholt. Ook fantastisch voor avonden, als de TV uit gaat en je klaar bent om weer lekker bij jezelf te komen. Niet voor tijdens autorijden, of familiediner. Wel lekker in de natuur, eventueel met paraplu of parasol. Gebruik eerst je ademhaling, met intentie. Daarna aangevuld met de OHM mantra, en een gerichte intentie. Vooral na veel doen ontdek je dat die intentie je dieper brengt. Veel succes!

Podcast 2-6: Het verhaal achter … Vitamine B-12

Het verhaal achter … vitamine B-12. Waarom is B-12 als vitamine zo belangrijk? En, wat vertelt een tekort aan specifiek die vitamine je over jezelf? Deze podcast is vooral interessant voor vegetariërs, en voor iedereen die geneigd is zich het lijden van mens, dier en natuur aan te trekken. Deze podcast biedt een inzichtelijk en holistisch perspectief op vitamine B-12. Luister, en laat je verbazen.

Podcast 3-1: Van Jezus naar Christus

Het leven van Jezus Christus is een metafoor voor het proces van ontwaken en voor hoe ontwaakt bewustzijn in de wereld functioneren kan. Hij is in ieder geval een van de meest inspirerende figuren die ooit op aarde heeft rondgelopen. Hopelijk lukt het je om Christus de avatar los te zien van de Christelijke kerk als instituut? Dat maakt het makkelijker om deze podcast te luisteren, en effectiever om met de kracht van die avatar aan de slag te gaan en je ego te verstillen, uit te dunnen.

Podcast 3-2: ‘I Am’ meditatie

Een meditatie waarbij je intentie leidend is. Je hoofd kan deze niet ‘doen’. Ontspan erin, volg de intentie, laat je leiden en ontdek de ruimte in jezelf. Ook als je het niet helemaal begrijpt, wat dus niet uitmaakt. Natuurlijk gaat dit de ene keer beter dan de andere, maar als je deze techniek blijft oppakken, ontdek je dat je gaandeweg meer ruimte hebt in jezelf. Succes!

Podcast 3-3: Jing, letterlijk en figuurlijk van vitaal belang

Is je Jing op, dan ga je dood. Zo belangrijk is het. Volgens de Chinese Geneeskunde is Jing net als Qi en Shen één van de drie schatten. Het is de basis van je vitaliteit, de grondstof waar je lichaamskracht uit voortkomt. Luister de podcast om meer te weten over Jing, hoe het te koesteren, en hoe het aan te vullen.

Podcast 3-4: Soepvasten, lever-reiniging en darmspoeling

In deze podcast aflevering deel ik mijn recept voor een halfjaarlijkse ‘pas op de plaats’ met je. Geef je gezondheid en trouwens ook je humeur een boost, door hier werk van te maken. Hoe ik dat zelf aanpak hoor je hier.

Podcast 3-5: Het verhaal achter fibromyalgie

Fibromyalgie is een ’n heel ondermijnende aandoening, waar veel energie door opgeslokt wordt, en waar mensen zelden beter van worden. Toch kan dat. In deze podcast hoor je het verhaal van iemand die dat gelukt is.

Podcast 3-6: ‘Niets te doen’ Meditatie

Niets doen is een onmogelijkheid. Je ego-bewustzijn is voortdurend actief. Maar in deze mediatie leer je daar minder aan mee te doen. Rust te vinden temidden van alle drukte, en jeZelf te vinden temidden van alle ego-druktemakerij.

Podcast 4-1: Hoe leg je energiewerk uit?

Welkom bij seizoen 4 alweer! In deze aflevering hoor je een audio-opname van een online bijeenkomst van beleggers. Ze hebben allemaal een fascinatie voor hoe ze meer succes, welvaart en geluk in hun leven kunnen genereren. Patrick is uitgenodigd om een uitleg over zijn praktijk en zijn werkmethoden te geven. Met VortexHealing zit je immers ‘aan de knoppen’ van allerlei processen. De bijeenkomst is in het Engels. Als dat geen bewaar voor je is: veel luisterplezier!

2017 - 2022 © Copyright - Therapiestudio Meijers. Design: Van de Sand Design