Allergie-therapie

Een behandeling Allergie-therapie gebeurt ofwel met de N.A.E.T.- ofwel met de V.A.E.T.-methode, en is bedoeld voor iedereen die ongunstige reacties vertoont in de aanwezigheid van één of meer bepaalde stoffen. Die ongunstige reactie kan variëren van een haast onschuldige huiduitslag tot ernstigere reacties. De reactie kan ook velerlei vormen aannemen, variërend van astma, eczeem, migraine, depressie, verslavingen, hormonale stoornissen, gewrichtspijnen, hartritmestoornissen, buikklachten en andere meer vage klachten waarvan de diagnose moeilijk te stellen is. De stof waarvoor iemand allergisch of intolerant kan zijn kan van alles zijn; voedingstoffen, milieustoffen, dierlijke stoffen, vaccins, medicijnen, textiel, chemische bestanddelen, etcetera.

Beide methodes zijn geschikt voor iedereen, en dus ook voor zeer jonge kinderen of babies, en voor zwakke of invalide mensen. Een N.A.E.T.-sessie duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. In de praktijk wordt een half uur ingepland voor het consult. De V.A.E.T.-methode heeft meer om het lijf dan de N.A.E.T.-methode. Bij N.A.E.T. richt de drukpunt-massagebehandeling zich specifiek op de bij een allergische reactie betrokken meridianen, en helpt die te openen en versterken. Dit kan genoeg zijn om verbetering te bewerkstelligen. De V.A.E.T.-methode gebruikt geen drukpunt-massage, omdat met behulp van sessies VortexHealing Divine Healing Energy niet alleen de meridianen maar ook de overige onderdelen van het Allergy Respons System van je lichaam behandeld worden. Dat ‘Allergy Response System’ is een samenwerking, een interface tussen ondermeer het zenuwstelsel, het lymfestelsel en diverse meridianen.  In dit opzicht is een V.A.E.T.-sessie completer en grondiger, omdat het dit systeem direct benadert.

In feite is je allergische reactie het ervaren van de stagnatie in je lichaam, wanneer het een bepaalde frequentie vanuit je omgeving tracht buiten te houden.

N.A.E.T.: Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

N.A.E.T. staat voor ‘Nambudripad’s Allergy Elimination Technique.’ Het is een pijnloze en eenvoudige manier van behandelen van allergieën, (over-)gevoeligheden en intoleranties. In de therapiestudio wordt de werkwijze van N.A.E.T. aangevuld door gebruik van VortexHealing.

De werkwijze van N.A.E.T. is in de loop van meerdere decennia ontwikkeld. Volgens deze methode dient men zich zorgvuldig te houden aan een protocol, een bepaalde volgorde van behandelen. Dit houdt in dat, behoudens noodgevallen, niet direct begonnen kan worden met een behandeling van bijvoorbeeld een katten-allergie. Volgens het protocol dienst eerst een basisset van 10 teststoffen getest te worden, alvorens men kan doorgaan met andere stoffen. In deze basisset zijn de stoffen verzameld die zeer dikwijls aan de basis blijken te liggen van andere allergie- en (over-)gevoeligheidsklachten. Soms neemt de allergie voor katten zelfs al af nadat de basis-stoffen zijn gehandeld. Mensen die gevoelig zijn op welke manier dan ook hebben zeer dikwijls allergieën voor één of meer van de basis-stoffen, en vaak zonder dit zelf te weten. In ieder geval houdt dit dus in dat er vrijwel altijd meerdere sessies nodig zullen zijn om andere specifieke allergieën goed te kunnen aanpakken.

Tijdens de behandeling zijn er de volgende stappen: testen, behandelen, integreren, vermijden.

1. Testen:
– De cliënt neemt op de rug liggend plaats op de behandeltafel. Hij of zij hoeft zich niet te ontkleden. Hij of zij houdt een buisje van de test-stof vast. Voor mensen die moeilijk getest kunnen worden, zoals baby’s of zwakkere mensen kan via een surrogaat-persoon getest worden.
– Via kinesiologie (spiertesten) wordt de wijsheid van het eigen lichaam gevraagd of de client allergisch is voor de teststof.
– Als inderdaad sprake blijkt te zijn van allergie of overgevoeligheid wordt indien nodig getest of de allergie lichamelijk, chemisch of emotioneel is. Een combinatie van deze drie is uiteraard ook mogelijk.

2. Behandelen:
– De cliënt gaat nu op z’n buik liggen en wordt met de vingers en duimen behandeld langs de ruggengraat, met VortexHealing zowel als acupressuur op bepaalde meridiaan-punten.
– Met behulp van Vortexhealing en acupressuur wordt de behandeling via een aantal drukpunten op het lichaam afgesloten.

3. Integreren:
– De cliënt houdt de test-stof nog steeds vast, een aantal minuten na de behandeling. Het is belangrijk om ook in deze laatste fase de benen niet te kruisen.

4. Vermijden:
– Thuis behoort de cliënt 24 uur lang [de meridiaanklok rond] de stof waarvoor is getest te vermijden. Het kan zijn dat alleen fysiek contact dient te worden vermeden, het is ook mogelijk dat er een bepaalde afstand in acht genomen moet worden. Dit wordt getest.

V.A.E.T.: Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De behandeling van een specifieke allergeen bestaat in de regel uit drie sessies, waarin de werkmethode VortexHealing is. Als een cliënt meerdere allergieën heeft, is mogelijk een voorbehandeling aan te raden. Deze voorbehandeling is dan gericht op het verzachten van de allergische reactiviteit in het algemeen. Daarna kan overgegaan worden tot het specifiek werken op een bepaalde allergische reactie. Of voor een cliënt N.A.E.T. of V.A.E.T. meer geschikt en van toepassing is, kan in overleg besproken worden.

Tarieven per 1 augustus 2018
Natuurgeneeskundig ConsultPrijs*
Intake N.A.E.T.
[60 minuten]
€96,-
Vervolgbehandeling N.A.E.T.
[30 minuten]
€48,-
VortexHealing V.A.E.T.
[verdeeld over 1 tot 3 sessies van
90, 60 of 30 minuten]
€48,
[30 min]
* = Sessies zijn in duur en tarief aan te passen aan de inrichting het behandeltraject.

Let op: NAET® geeft geen garantie op het genezen van alle allergieën of voedsel-, chemische- en ecologische gevoeligheden. Dit te beweren zou geen geldige claim zijn.

Ik merkte dat ik steeds ongezelliger werd voor m’n omgeving. Moeheid en chagrijn overheersten, en ik kwam er moeilijk uit. Het bleek dat ik net als m’n zoon lactose- en gluten-allergieën heb. Vroeger had ik weliswaar geen last van, maar uit de N.A.E.T.-behandelingen bleek duidelijk dat ik daar tegenwoordig blijkbaar wel op reageer. En terwijl ik dit schrijf ben ik ook wel een stuk blijer. Lactose kan ik nu wel gebruiken, en dat doe ik met mate. Gluten gaan we nog behandelen. Ik heb goede hoop!

Onze dochter wilde zo graag een konijn. Maar we wisten dat ze van jongs af aan erg slecht reageerde op haren en huidschilfers. Één keer heeft ze zelfs een longontsteking opgelopen erdoor. Haar allergie is verholpen, en ze is dolblij met de drie konijnen die ze nu heeft.

Mijn kindje P. huilde voortdurend, al toen ze borstvoeding kreeg. Ook had ze veel last van afwisselend constipatie en diarree, en veel winderigheid. Het kostte best een aantal behandelingen, maar inmiddels hebben we zicht op wat haar overgevoeligheden zijn, en worden een aantal ervan beduidend minder heftig. En, ze slaapt weer met een lach op haar gezicht.

2017 - 2023 © Copyright - Therapiestudio Meijers. Design: Van de Sand Design