Psychomotorische Therapie

Om patronen en klachten los te laten kan het niet anders dan dat je ze eerst ontmoet. Iets kan pas losgelaten worden nadat je het hebt gepakt. Je lichaam is een opslagplaats voor veel onverwerkt emotioneel bewustzijn. Veel mensen hebben daarom allerlei mechanismen ontwikkeld, meestal onbewust en aangeleerd, om het lichaam te vermijden. Bijvoorbeeld door meer in het hoofd te zitten dan in het lijf, of door meer buiten het lichaam te zijn dan erin. Om weer heel te zijn is het essentieel dat ook het lichaam en de daarin opgeslagen ervaringen gezien en gevoeld worden.

Psychomotorische therapie [P.M.T.] is gericht op ervaren, bewustworden. Deze ervaringsgerichte therapie is als je leven in het klein. In een veilige setting ervaar jij, oefen jij met jij belangrijk vindt. Je blijft met de P.M.T-oefeningen in het hier en nu, maar gaat de herkansing aan voor moeilijke situaties en emoties. Als je een emotioneel patroon of een moeilijke situatie in deze setting ervaart en begrijpt, hoeft het je niet meer de baas te zijn.

De weg naar Eenheid leidt via één zijn met het lichaam.

Het accent ligt op werken met het lichaam, op ervaren en oefenen. Opstellingen en spelsituaties dienen om er achter te komen hoe je op bepaalde vlakken in elkaar zit, hoe je je voelt en hoe je reageert. Ook is het gaandeweg mogelijk om daar langzaam maar zeker veranderingen in aan te kunnen brengen, wat in het ‘echte leven’ vaak veel moeilijker is. Je leert als het ware patronen die je hebt gevormd te doorbreken of te veranderen. Door te werken met het lichaam kun je helende ervaringen goed opnemen en integreren.

Leren ontspannen: omdat veel mensen erg in de mind leven, wordt het lichamelijke door veel mensen over het hoofd gezien. Terwijl juist het lijf zo nodig is om te kunnen zakken in de broodnodige rust. Vind de connectie met je lijf terug, en daarmee de rust en de vrede.

Communicatie, contact: Hoe sta je in relatie tot anderen in je leven? Maak je makkelijk contact in groepen? Hoe communiceer je op je werk of in je relatie? Speelt er onzekerheid, hou je afstand?

Lichaamshouding en lichaamstaal: je persoonlijkheid komt ook naar buiten in je houding en bewegen. In opstellingen, sport en spel krijg je hier inzicht in en kun je leren sleutelen aan je eigen lichaamshouding en -taal. Ben je bijvoorbeeld teruggetrokken, en loop je met de borstkas naar binnen? Kijk je liever weg dan dat je mensen aankijkt? Leer je houding opmerken en word actief betrokken bij het werken aan een positieve gezonde houding.

Bewegen, actie: Ergernis, stress en haast, en ook somberheid en depressie kunnen doelgericht omgezet worden in ontspannen aandacht, vrolijkheid en blijheid. Vaak eenvoudige spel- en sportoefeningen kunnen je heel goed in je flow brengen.

Grenzen stellen, assertiviteit: Met opstellingen, sport en spelsituaties kun je meer bewust worden van hoe je nu met je grenzen omgaat, en in hoeverre je voor jezelf op komt. Kun je geen nee zeggen? Weerbaarheid kun je leren.

Boosheid, impulsregulatie: Met deze bewegingstherapie leer je agressie en ongecontroleerd gedrag in goede banen te leiden, het er te laten zijn en het te kunnen laten gaan.

Tarieven per 15 mei 2020
Natuurgeneeskundig ConsultPrijs*
Korte behandeling
[30 minuten]
€48.-
Intake
[90 minuten]
€144,-
Vervolgbehandeling
[90 minuten]
€144,-
* = Sessies zijn in duur en tarief aan te passen aan de inrichting het behandeltraject.

Ik ben hieraan begonnen omdat ik steeds zakte voor mijn rijbewijs. Inmiddels ben ik geslaagd, en werk ik verder aan mijn zelfvertrouwen. De P.M.T. helpt op een fantastische manier om me meer zelfverzekerd in m’n lijf te voelen. Ik uit me makkelijker en hoef me minder te verstoppen. Echt bijzonder om dat zo te voelen.

Doordat ik met PMT leerde beter met boosheid in me om te gaan is denk ik m’n relatie gered! Heel apart, om te voelen en te leren hoe dat in me werkte, al dat gevoel. Nu ben ik meer in balans, ook als ik kwaad ben kan ik daar iets beter in sturen.

Op mijn werk liet ik steeds over me heen lopen. Ik was degene die steeds overuren bleef maken, alleen achter het bureau. Het was pittig, maar dankzij Patrick’s werk in de Therapiestudio heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet wat mijn grenzen zijn, en kan makkelijker nee zeggen!

2017 - 2023 © Copyright - Therapiestudio Meijers. Design: Van de Sand Design