Personal Qi Acupunctuur

Acupunctuur met of zonder naalden, specifiek afgestemd op jou

Voor een behandeling acupunctuur gaan we uit van meerdere vaak korter durende sessies. Hoewel dit in het Oosten de reguliere gang van zaken is, moet de Westerse cliënt er vaak even aan wennen. Het vergt extra reistijd en extra planning, maar de effecten en resultaten zijn het meer dan waard.

Personal Qi acupunctuur onderscheidt zich doordat de behandeling, de puntencombinatie die wordt geprikt, intrinsiek aansluit bij wat voor persoon je bent, en uit welke bouwstenen jouw gezondheid opgebouwd is. Er wordt dus zelden geprikt op klachten, maar op hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit.

Er wordt gebruik gemaakt van pols- en tongdiagnoses. Patrick past klassieke, traditionele en moderne elektro-acupunctuur toe. De naalden zijn van de beste kwaliteit, en dusdanig dun dat de pijnbeleving ervan minimaal is. Ook kunnen we gebruik maken van speciale gemagnetiseerde plakkertjes, met een vergelijkbare werking. Naalden dringen beter door in de dynamiek van de meridianen, magneetplakkertjes kunnen langer blijven zitten en hebben daardoor een meer langdurige werking. In de praktijkruimte in Zutphen kunnen bovendien traditionele Moxa of warmtelampen een onderdeel van de behandeling zijn. Op de andere locaties waar praktijk wordt gehouden niet. Daarnaast worden kruiden-, dieet-, beweeg- en levensstijl-adviezen ingezet, allen geschoeid op de leest van de Chinese Geneeskunde.

Personal Qi
Je Persoonlijke Qi is wat je ‘meekrijgt’ bij de start van je leven, de inprenting verantwoordelijk voor de kwantiteit en kwaliteit van jouw energie en gezondheid. Met behulp van Chinese Klassieke geschriften wordt de uitwerking van jouw specifieke genetisch-fysieke factoren in combinatie met je karmisch-mentaal-emotionele achtergrond op je gezondheid berekend. Bij Personal Qi acupunctuur is het behandelplan gebaseerd op het samenspel van de vijf elementen-leer, de orgaanklok en de 6 divisies. Dit zijn de klassieke Chinese elementen zijn die een behandeling persoonlijk kunnen maken: jij als cliënt en je klacht staan centraal. In plaats van uit te gaan van vaste combinaties van acupunctuur-punten per aandoening, worden de punten gekozen per individu. Iedere cliënt heeft het meeste baat bij zijn of haar unieke puntcombinatie, gebaseerd op zaken als de persoonlijke constitutie van de cliënt, diens geboortedatum, het tijdstip van de dag en de seizoensenergie.

Acupunctuur voor lichamelijke symptomen en gezondheidsklachten
Dankzij het bepalen van je Persoonlijke Qi wordt duidelijk wat je wezenlijke zwakke en sterke punten zijn qua lichaam en gezondheid. De zwakke punten [Xiang Kè Qi] worden behandeld bij klachten. De sterke punten [Xiang Sheng Qi] worden preventief behandeld.

Acupunctuur voor geestelijke processen
Als acute klachten of symptomen tijdens behandelingen niet op de voorgrond staan, is er ruimte om ‘op de persoonlijkheid’ te behandelen. Personal Qi acupunctuur is bij uitstek geschikt om te helpen balanceren van de persoonlijkheidskenmerken door het behandelen van de gezondheid. Uiteindelijk ligt de balans in het Heilige Midden, de Taiji. Hier vallen alle inprentingen tegen elkaar weg, en kunnen klachten en patronen worden losgelaten. In het kort komt het erop neer dat een behandeling precies tegengesteld op de aanwezige persoonlijke inprentingen gericht is, om daarmee gaandeweg de balans in het ‘onzichtbare midden’ te vinden.

Personal Qi Acupunctuur gaat uit van wat jij op de langere termijn nodig hebt.
Volgens klassieke Chinese geschriften is dit gebaseerd op astrologische beginselen:
het samenspel van Hemelse stammen en Aardse takken .

Aspecten van Personal Qi
Het berekenen van Personal Qi gaat als volgt in z’n werk. Het eerste aspect van je Persoonlijke Qi is de zogenaamde hemelse stam en aardse tak van je geboortejaar. Die stammen en takken zijn sterke aspecten van een persoon, in de zin van genetische en fysieke aspecten van het wezen. Wanneer je klachtenpatroon zich op één of meerdere van deze vlakken bevindt, is de stam en tak van het jaar de belangrijkste ingang voor de behandeling.

Het tweede aspect van je Persoonlijke Qi is de hemelse stam en aardse tak van je geboortedatum. Die stam en tak zijn je sterke aspecten in de zin van je mentaal-emotioneel, je karakter en gedrag. Als je naar de praktijk komt met symptomen, klachten of een diagnose in dit gebied, worden met name de stam en de tak van de maand als uitgangspunt voor de behandeling genomen.

De stam, de tak en de derde component, namelijk wanneer een persoon geboren is, hetzij in het eerste of tweede deel van het jaar, vormen tezamen je Personal Qi, de inprenting die je meekrijgt en waar je sterke punten liggen.

De Chinees Klassieke kijk op de dingen
Acupunctuur is een eeuwenoude manier van genezing, afkomstig uit het Keizerlijke China. Binnen de acupunctuur wordt gedacht en gewerkt in termen van meridiaan- en orgaanenergieën, in Yin en Yang, in Volte en Leegte, en in andere termen die de reguliere Westerse geneeskunde vreemd zijn. Het biedt een holistische kijk op de mens in veel van diens facetten. In principe richt een acupunctuurbehandeling zich op het balanceren, toevoegen en vrij helpen stromen van energie [Qi] in de meridianen, organen en weefsels. Uitgaand van de persoon die dit ondergaat, en in ogenschouw van de voorouderlijke en karmische-emotionele aanleg die iemand heeft. Hierdoor wordt de gezondheid van het systeem beïnvloed. Voor veel klachten, variërend van een vastzittende verkoudheid tot meer chronische aandoeningen is acupunctuur een gerichte behandelwijze, die zich in de loop van de eeuwen bewezen heeft. Het werkt simpel, en simpelweg fantastisch!

Tarieven per 15 mei 2020
Natuurgeneeskundig ConsultPrijs*
Behandeling
[30 minuten]
€48,-
Kort Project
[60 minuten verdeeld over 2 sessies
van doorgaans 2 x 30]
€96,-
Uitgebreid Project
[90 minuten verdeeld over 3 sessies
van doorgaans 3 x 30 of 1 x 60 + 1 x 30]
€144,-
* = Sessies zijn in duur en tarief aan te passen aan de inrichting het behandeltraject.

Deze vorm van acupunctuur werkt fantastisch. Ik wist niet goed wat ik onder Personal Qi moest verstaan, maar inmiddels begrijp ik dat het betekent dat de keuze voor prikpunten is gebaseerd op wat ìk precies nodig heb. Het gaat niet uit van mijn klachten, maar van mij als ik ben en wat mij in balans brengt. Ik kom tweewekelijks, en ik voel me veel veel beter dan daarvoor.

Mijn darmen gaven steeds meer klachten in de loop van de laatste jaren. Ik kon bijna niets meer eten! Na de derde sessie is dat helemaal anders. Ik ben zo blij! Het maakt de weg voor me vrij om weer met dingen aan de slag te zijn die belangrijk voor me zijn.

Ik voelde me vaak onnodig gespannen en zat niet goed in mijn vel. Na twee sessies was mijn hoofd rustig, koel voelde het. De hitte en het gejaagd gevoel zijn weg, en ik slaap ook weer beter. Nu blijf ik regelmatig komen, om aan mijn emoties die met het verleden hebben te werken.

Ik stak al m’n energie in m’n werk, en dat wil ik graag blijven doen. Maar mijn lichaam protesteerde. Inmiddels ben ik weer boven Jan, en voel ik me veel meer in balans. Beter dan ik me ooit kan heugen zelfs. Ik werk nog steeds veel en graag, maar ben eigenlijk sowieso veel gelukkiger nu. Ik geloof echt dat Patrick’s sessies daar veel mee te maken hebben.

2017 - 2023 © Copyright - Therapiestudio Meijers. Design: Van de Sand Design